Müge Arslan'ın İnsan Kaynakları Günlüğü Menü

Kalıcı Başlantı:

“Bilmeniz Gereken Her Şey”

Size son dönemde takip ettiğim favori programımdan bahsetmek istiyorum: Bilmeniz Gereken Her Şey

Spotify kullanıcıları bilirler, arama çubuğundaki ana kategorilerden biri “Podcasts” dir. Türkiye ve dünyadan yüzlerce podcast’e bu başlık altından ulaşılabilir. Bu bölümden başarılı podcastler yakalıyorum ve son dönemde yeni bir favorim var: Something You Should Know (Bilmeniz Gereken Her Şey)

Aslında program yeni değil, radyocu Mike Carruthers; 20 yıldır radyoda yaptığı programını daha uzun bir versiyonunu podcast olarak hazırlamaya başlamış. Kendi web sitesinde bunun nedenini şöyle açıklıyor:

Radyodaki kısa versiyonu seviyorum ama podcast versiyonu merak ettiğim konular hakkında daha fazla bilgi edinme ve paylaşma imkanı sunuyor. Dinleyicilerimin hayatlarında uygulayabilecekleri yararlı fikirlere ulaşmalarını sağlamaktan keyif alıyorum.

Carruthers her bölümde 2-3 konu başlığı belirliyor ve bunlarla ilgili konu uzmanlarını, yazarları konuk ederek  derinlemesine konuşuyor. Örneğin Mart ayındaki bölümlerin birinde işlediği konular şunlar:

  • Antioksidan takviyeleri gerçekten yararlı mı?
  • Nasıl daha zeki olabilirsiniz? Konuk: Smarter Next Year (Gelecek Yıl Daha Zeki) kitabının yazarı David Bardsley
  • Verimlilik iyidir ama fazlası zararlı olabilir. Konuk: Efficiency Paradox (Verimlilik Paradoksu) kitabının yazarı Edward Tenner

Programda hakkında hiç bir fikrimin olmadığı konuları öğrenebiliyor, yeni kavramlardan ve kitaplardan haberdar olabiliyorum. Carruthers’ın çok geniş bir ilgi alanına sahip olduğuna ve merakını beslemek için sürekli okuduğuna, farklı insanlarla bir araya geldiğine eminim.

Merak, sürekli öğrenmek ve güncel trendleri yakalamak için en fazla ihtiyaç duyduğumuz şey. Eğer merakınızı besleyecek ve güncel trendleri takip etmenize destek olacak bir araç isterseniz podcast’i mutlaka dinlemenizi öneriririm. Programa somethingyoushouldknow.net adresinden ulaşabilirsiniz.

  • Yorum yapmak istediğiniz için teşekkürler, lütfen duyarlı olalım. HTML olarak strong, code and a href kullanılabilir.

    Yorumlar onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

TAYBO.NET