Müge Arslan'ın İnsan Kaynakları Günlüğü Menü

Kalıcı Başlantı:

İyi Tasarım İnsan Kaynaklarının Kalbidir

designİnsan Kaynakları alanında yaptığınız çalışmaları, yürüttüğünüz projeleri akılda kalıcı ve etkileyici bir şekilde hedef kitlenize aktarmak istiyorsanız teknik uzmanlık ve iletişime ek olarak sahip olmanız gereken çok önemli bir beceri var: Görsel tasarım yapabilme.

Geride bıraktığınız yıl süresince İnsan Kaynakları departmanınızın öne çıkan faaliyetlerini anlattığınız bir sunum, yeni hayata geçirdiğiniz eğitim programını tanıtan bir broşür veya işe alım rakamlarınızı gösteren bir grafik. Bu ve benzeri çalışmalarınızın dikkat çekici ve akılda kalıcı olması için, konuyla uyumlu ve estetik açıdan güzel tasarımlara ihtiyacınız var.

Görsel açıdan zengin olmayan, clipart’ların kullanıldığı sunumlar ve bilgilendirme mesajları geçmişte kaldı. Verilen mesajın etkisini arttırmak için etkili iletişim planlarına ve iyi tasarımlara ihtiyacınız var.

Ben şimdiye kadar hazırladığım duyuru ve sunumlarda tasarım için Power Point’ten yararlandım. Farklı araçlar kullanılarak hazırlanmış tasarımları inceleyerek ilham almaya ve Power Point’in sunduğu tasarım imkanlarını öğrenmeye çalıştım. Ajansların kullandığı profesyonel tasarım araçlarını öğrenme çabalarım da oldu ama hem satın alma ve kurulum hem de kullanmayı öğrenme sürecinde yaşadığım zorluklar nedeniyle sonuca ulaşamadım.

Son dönemde haberdar olduğum ücretsiz bir grafik tasarım sitesi ise hem kullanımının kolay olması hem de çok sayıda görsel seçenek sunması nedeniyle beni tasarım konusunda yeniden heveslendirdi: CANVA 

Google‘dan ayrılan mühendisler ve profesyonel tasarımcılar tarafından kurulan site, herkesin güzel tasarımlara kolay ve ucuz yoldan ulaşmasını hedefliyor. Sitede, ücretsiz sunulan şablonların yanı sıra tanesi 1 USD olan çok sayıda ücretli şablon da bulunuyor. Şu anda diz üstü bilgisayarlar üzerinden; Chrome, Firefox ve Safari’nin güncel versiyonları ile kullanıma imkan veren sitenin Tanıtım Videosu‘ndan daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Beta versiyonu ile kullanıma sunulan uygulamaya www.canva.com adresinden ulaşabilirsiniz. Sitenin tasarım konusundaki tüyoları ve önerilerini paylaştığı bir de blogu var.

Aşağıda siteyi kullanarak tasarladığım 2 görseli görebilirsiniz. İlkini ücretsiz şablonlardan biri ile diğerini ise 1 USD’lik bir şablon ile yaptım. İkinci tasarımdaki şablonu satın almadığım için Canva üzerine baklava desenleri ekledi.

Blog

a little bit of (1)

  • Zeynep Şenol

    Öneri için teşekkürler, gerek özel ilgim nedeni ile gerekse görsel tasarım gerektiren çalışmalar yaptığım için kendi adıma böyle yeni alternatiflere çok ihtiyaç duymaktayım. En kısa zamanda deneyeceğim…

  • Yorum yapmak istediğiniz için teşekkürler, lütfen duyarlı olalım. HTML olarak strong, code and a href kullanılabilir.

    Yorumlar onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

TAYBO.NET