Müge Arslan'ın İnsan Kaynakları Günlüğü Menü

Kalıcı Başlantı:

Sosyal Medyanın En Etkili İK’cılarını Seçiyoruz

ÖdülYetenek ve Kariyer blogunun yazarı Cengiz Çatalkaya “Kahve Eşliği” başlıklı yeni bir yazı dizisine başladı. Her pazar, bir önceki hafta İnsan Kaynakları alanında öne çıkan konulara ve yeni haberlere yer verdiği bölümün bu haftaki konularından biri Officevibe’ın derlediği Twitter’da 2015’in En Etkili İK’cıları idi. Bu başlıktan yola çıkarak sevgili Ahmet Eryılmaz’ın önderliğinde biz de neden Türkiye için kendi listemizi yapmayalım dedik ve “Sosyal Medyanın En Etkili İK’cıları-2015” için çalışmaya başladık.

Baştan sona şeffaf yürüteceğimiz süreçte ilk sorumuzu da size sormak istiyoruz. Aday isimleri belirlerken sizce hangi kriterleri dikkate almalıyız? Bu konudaki görüşlerinizi bu yazıya yorum bırakarak, İletişim bölümünden direk mesaj yazarak veya twitter adresim @ikgunlugu üzerinden iletebilirsiniz.

Hazırlıklarımızı tamamladıktan sonra duyuracağımız sosyal medya platformlarından oy verebilecek ve bu yılın önde gelen isimlerini belirlenmesinde söz sahibi olacaksınız. Görüşlerinizi ve oylarınızı bekliyoruz.

  • Ceren Bandırma

    Merhaba Müge Hanım,
    Düzenli aralıklarla insan kaynakları ve iş hayatına dair içerik üreten, kendine özgü değişik bakış açısı sunabilen kişilerin listeye dahil olmasını isterim.
    Kolay gelsin.

  • Nigar Atay

    Müge Hanım merhabalar,

    2015 yılına yeni girdiğimiz için 2014 yılı Sosyal Medyanın En Etkili İK’cılarını seçmek daha mantıklı olmaz mı?

  • Yasemin Bahçı

    Merhabalar, sosyal medyanın en etkili IK cıları ise konu, adaylardaki öncelikli kriter geleceğe dair yaratıcı fikirler sunmuş olması ve günümüz kuşağını ve önümüzdeki on yıl içinde iş hayatına girecek kuşağı sarmayalayacak yöntem ve uygulamaları inşa etmiş kişiler olması düşünülebilir.

  • elfide

    merhaba müge hanım, ben henüz ik olma yolunda yeni başlamış bir bireyim, buna istinaden anlatım dili sade, anlaşılır, ve bu mesleği sizler gibi iyi deneyimlemiş kendinden bir şeyler katabilen, bulunduğumuz şirketlere farklı değerler kazandırabilecek kişilerin olmasının uygun olabileceğini düşünüyorum. Saygılarımla.

  • En Etkili 25 İK'cıyı Neden ve Nasıl Belirliyoruz? - Müge Arslan

  • Sosyal Medyanın En Etkili 25 İK'cısı 2015 - Müge Arslan

  • Yorum yapmak istediğiniz için teşekkürler, lütfen duyarlı olalım. HTML olarak strong, code and a href kullanılabilir.

    Yorumlar onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

TAYBO.NET