Müge Arslan'ın İnsan Kaynakları Günlüğü Menü

Kalıcı Başlantı:

Yöneticiler İçin “En İyi 5 TED Videosu”

LeadershipKatıldığım bir sunumunda Fazıl Oral, “TED’deki videoları izleyin demeyeceğim çünkü bu yeterli değil. TED ile yaşayın” demişti. Aldığım en iyi tavsiyelerden biriydi. O günden beri bu site ile yaşıyorum ve kısa ama ilham verici videolar sayesinde yepyeni bakış açılarını dinleme imkanı buluyorum.

Blogumda yayınladığım ilk yazı eğitimcilerin yararlanabileceğini düşündüğüm en iyi TED videoları hakkındaydı. Bu yazımda ise daha başarılı bir yönetim anlayışı için ipuçları verdiğini düşündüğüm en iyi 5 TED videosunu paylaşmak istiyorum:

Simon Sinek, Harika Liderler Nasıl İlham Verirler?

Yaptıklarıyla tarihte önemli bir yer edinmiş ve kitleleri etkilemiş liderleri inceleyen Simon Sinek, bu liderlerde ortak olduğunu düşündüğü en önemli unsuru paylaşıyor. Altın Döngü (golden circle) adını verdiği bu ortak yönü Apple örneği üzerinden anlatan Sinek, başarılı olan liderlerin Nasıl ve Ne sorularına değil Neden sorusuna yanıt aradıklarını söylüyor.

Jason Fried, İşler Neden İş Yerinde Yapılmaz?

Çalışanlar büyük bölümü her gün ofise gidiyor ve bütün günü orada geçiriyorlar. Şirketler çalışanlarının iş yerindeki bu zamanlarını en verimli şekilde geçirmelerini hedeflerken, çalışanlar bu zamanı gerçekten iyi kullanabiliyorlar mı? Fried konuşmasında telefon, acil e-postalar, toplantılar ve mesai arkadaşlarından gelen soru ve talepler nedeniyle kimsenin işine tam olarak odaklanamadığını, bu nedenle de aynı mekanda birlikte çalışmayı gerektiren iş ortamının verimli olmadığını anlatıyor, çözüm önerilerini paylaşıyor.

Dan Pink, Motivasyon Hakkında Şaşırtıcı Gerçekler

Sizce bir çalışanın motivasyonunu ne etkiler?  Ödül? Ceza? Yoksa bunların dışındaki unsurlar mı? Dan Pink konuşmasında doğru bildiğimiz yanlışları bilimsel gerçeklere dayandırarak açıklıyor ve motivasyonu etkileyen unsurları anlatıyor.

Margaret Heffernan, Karşı Görüş Bildirme Cüretini Gösterin

Çoğumuz kolay yolu seçer ve çatışmadan kaçınırız. Heffernan konuşmasında, çatışmaya neden ihtiyacımız olduğunu, ilerlemenin birbirlerinin fikirlerini sürekli desteleyen ekiplerle değil ancak yapıcı bir çatışma içinde olan ekiplerle sağlanabileceğini örneklerle anlatıyor. Özellikle girişte anlattığı 1950’li yıllara ait hikaye çok etkileyici.

Derek Sivers, Bir Hareket Nasıl Başlatılır?

Bu kısa ve eğlenceli sunumda Sivers, toplu bir hareketin nasıl başladığını ve liderin süreçteki rolünü örnek bir olay üzerinden anlatıyor.

*Sunumların Türkçe altyazılı versiyonlarına www.ted.com üzerinden ulaşabilirsiniz.
Müge Arslan
  • Yorum yapmak istediğiniz için teşekkürler, lütfen duyarlı olalım. HTML olarak strong, code and a href kullanılabilir.

    Yorumlar onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

TAYBO.NET