Müge Arslan'ın İnsan Kaynakları Günlüğü Menü

Kalıcı Başlantı:

Blogumu Tasarlarken Jeff Bullas’tan Öğrendiğim 7 Nokta

Temmuz ayından bu yana İnsan Kaynakları alanındaki çalışmalarımı http://mugekurubas.blogspot.com/  adresindeki blogumda paylaşıyordum. Bu sayfamdaki çalışmalarım sırasında çok şey öğrendim, blog yazarı arkadaşlarımla ve İnsan Kaynakları alanındaki çok sayıda profesyonelle tanışma imkanı buldum.

Yeni sayfamın tasarımı için yaptığım çalışmalar sırasında bu alanda tecrübeye sahip arkadaşlarımdan ve uzmanlardan önemli katkılar aldım. Bunların içinde en çok yararlandığım Oya Yaşayan‘ın önerdiği bir kaynak; Jeff Bullas‘ın “Blog Yazarlığı Yolunda 8 Ana Adım” (8 Key Steps to Blogging Mastery) başlıklı e-kitabı oldu.

Kitapta blog tasarımıyla ilgili deneyimlerini paylaşan Bullas kitabından adından da anlaşılacağı gibi bu deneyimlerini 8 ana başlık altında özetliyor. En çok yararlandığım başlıkları şöyle özetleyebilirim:

Tasarım

  1. Bloga ait ayırıcı bir marka ve bir logonuz olsun. Bu logo ve markayı farklı platformlarda kullanabilir ve akılda kalıcılığını arttırabilirsiniz.
  2. İyi bir web sayfası tasarımı, yalnızca “iyi görünen” değil aynı zamanda “kullanışlı” olandır. Sitenizin kullanıcı dostu ve ziyaretçilerin uzun zaman geçirmek isteyeceği bir site olmasına özen gösterin.

Trafik

  1. Blogunuzdaki yazıları, anahtar kelimeleri, etiketleri ve kategorileri arama motorlarıyla uyumlu olarak (SEO) optimize etmeyi öğrenin. SEO alanındaki güncel değişiklikleri takip edin.
  2. Belirli zaman aralıklarına yönelik net hedefler belirleyin. 1 ay içerisinde 1,000 ziyaretçiye ulaşmak, 6 ay içinde 1000 e-posta üyeliği sağlamak gibi.
  3. Sitenizin sosyal platformlarla, en azından Facebook ve Twitter ile etkileşimi olsun.

Etkileşim

  1. Sitenize ekleyeceğiniz farklı konulardaki anketlerle ziyaretçilerinizin görüşlerini alın.
  2. Ziyaret raporlarınızı ve ziyaretçilerinizin reaksiyonlarını düzenli olarak takip edin. Böylece ziyaretçilerinizin nelere ilgi gösterdiğini; sayfanızın başarılı ve başarısız olduğu zamanları net olarak görebilirsiniz.

Jeff Bullas’ın bahsettiğim e-kitabını ve web sitesini blog yazan ve yazmayı düşünen herkese öneririm.

Yeni sayfada yeni yazılar yazmak ve tekrar paylaşmak üzere…

Müge Arslan

TAYBO.NET