Müge Arslan'ın İnsan Kaynakları Günlüğü Menü

Kalıcı Başlantı:

İK’nın Geleceğinde CV Yok Web Var

Online Markaİnsan Kaynakları alanında “Diğer adayların arasında fark edilmek için CV’nizi nasıl hazırlamalısınız?” “Kendinizi nasıl daha etkili ifade edebilirsiniz?” soruları; üzerinde en fazla durulan konulardandır. Etkili, özenli ve hedeflenen pozisyona uygun bir CV hazırlamak, diğer adaylar arasından öne çıkmak için büyük önem taşır. Ama artık sadece CV yeterli gelmemeye, internet üzerinde kişiler hakkında yer alan bilgi ve paylaşımlar CV’den daha önemli olmaya başladı.

Günümüzde kendinizi doğru yansıtacak güçlü bir online imaj oluşturmanız ve iş fırsatlarına ulaşabilmeniz için internetteki profilinizi tasarlamanız ve bilinçli bir şekilde yönetmeniz gerekiyor.  Bu yazıda sizinle internetteki markanızı yönetirken yardımcı olabileceğini düşündüğüm 5 İpucunu paylaşmak istiyorum.

1# Kendi isminize ait bir internet adresi edinin

Edineceğiniz adresi ilgi alanlarınız hakkında paylaşımda bulunacağınız ve kendinizi tanıttığınız bir blog veya daha gelişmiş bir web sayfası olarak tasarlayın. Şu anda bir blog veya web sayfası tasarlamayı düşünmüyorsanız bile isminiz uzantılı internet adresini mutlaka alın. Alan adlarının yıllık ücreti 50-100  TL arasında değişiyor. Bu tutar, kullanmayı düşündüğünüzde alan adının sizde olması için ödemeye değecek bir bedel.

Google Plus2# Kendinizi Google’layın

İsminizi düzenli olarak, en azından haftada bir kez, Google’da aratın. İnsanların biriyle tanışmalarının ardından ilk yaptıkları şeylerden biri o kişinin ismini Google’da aramak oluyor. Bir iş görüşmesine gittiğinizde de büyük olasılıkla isminizi Google’da aramış olacaklar. Bu nedenle; isminiz arandığında hangi bilgilerin ve sayfaların geldiğini takip etmenizi öneririm.

Ek olarak kullanımı giderek yaygınlaşan Yandex ve Bing arama motorlarında da aynı arama çalışmasını yapmanızda yarar var.

3# Google Plus hesabı edinin ve paylaşımlarda bulunun

Google’da arama yapıldığında üst sıralarda görünmesini istediğiniz haber ve bilgilerle ilgili Google + hesabınızda paylaşım yapın çünkü Google arama sonuçlarında bu uygulamasına öncelik veriyor.

4# Linkedin’i etkin kullanın

Linkedin’i sadece profil oluşturmak için değil, gruplara üye olmak ve bu gruplardaki tartışmalara katılmak için kullanın. Böylece hem ilgi alanlarınızdaki güncel gelişmeleri takip etme hem de uzmanlığınızı ortaya koyarak kendinizi tanıtma imkanı bulabilirsiniz.

shutterstock_2179909035# About.me hesabı oluşturun

Adınıza oluşturacağınız sayfada kendinizi tanıtabilir, kullandığınız sosyal medya hesaplarına link verebilir ve sizinle benzer ilgi alanlarını paylaşan kişilerle iletişim kurabilirsiniz. Sitenin popülerliği giderek artıyor ve Google arama sonuçlarında ilk sıralarda geliyor.

Bütün bu önerilerle bağlantılı son bir önerim daha var: Burada yer alan ve profesyonel hayatınızda kullandığınız benzeri sosyal medya hesaplarınızda giyim ve çekim kalitesi bakımında profesyonel fotoğraflar kullanmaya özen gösterin.

Müge Arslan

  • kerim mete

    Bu beş maddede o kadar çok tanınirki insan bence de cv artik cok yetersiz.

  • Arzu Aytekin

    Çok doğru tespitler .Bence de öyle olmalı.

  • Tahsin Sezer

    Kişisel becerilerinizi ön plana çıkartabileceğiniz sanal markalaşma sizi tercih edilebilir kılmaktadır.

  • 2014'de En Çok Okunan 5 Yazı - Müge Arslan

  • Yorum yapmak istediğiniz için teşekkürler, lütfen duyarlı olalım. HTML olarak strong, code and a href kullanılabilir.

    Yorumlar onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

TAYBO.NET