Müge Arslan'ın İnsan Kaynakları Günlüğü Menü

Kalıcı Başlantı:

İnsan Kaynakları için 5+ Film Önerisi

Sine-EğitimSınıf içi eğitimlerde filmlerden sıklıkla yararlanılır. Hem anlatılan konuyu örneklendirmek hem de eğitimi renklendirmek için en etkili araçlardan biridir.

Filmleri bu kez İnsan Kaynakları gözüyle değerlendirmek ve İK alanında çalışan uzmanlara önerebileceğim filmleri belirlemek istedim ve bu yazıyı ilk hazırladığımda 5 filme yer verdim. Sonrasında sizden gelen film önerilerini ekleyerek listeyi zenginleştirdim. Yeni önerilerinizi bekliyorum. İyi seyirler.

1# 12 Kızgın Adam12 Kızgın Adam

1957 yılı yapımı ve siyah-beyaz olan bu film üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin kolay kolay eskimeyecek nitelikte. 12 kişiden oluşan dava jürisi, bir cinayet vakasında sanık hakkında sınırlı bir süre içerisinde karar vermek zorunda. İletişim, ikna becerileri, hitabet sanatı ve müzakere konularında bunun kadar etkili bir film daha var mıdır bilmiyorum. İzlemeyenlere mutlaka ve ilk sırada önereceğim film bu olur.

Koç Carter2# Koç Carter

Hikaye klasik ama filmdeki diyaloglar ve koçla ekip arasındaki iletişim benzeri filmlere göre önemli bir farka sahip. Bir lise basketbol takımının yeni koçlarının gelişiyle geçirdiği değişimi ve bunun zorlu aşamalarını anlatan filmde koçluk, liderlik ve takım çalışmasıyla ilgili güzel mesajlar var.

3# Gece VurgunuGece Vurgunu

Bu film diğerlerine göre oldukça yeni. Konusuna baktığınızda İK ile hiç ilgisi yok gibi görünüyor. Ama filmi izlediğimde bende bazı soru işaretleri bıraktı: Kişisel gelişim eğitimleriyle ve gelişim kaynaklarıyla insanların daha donanımlı olmasını sağlayabiliyoruz. Peki bu durumun sakıncalı tarafları olabilir mi? Sürekli öğrenme ve ikna becerisinin iyi olması her zaman iyi bir şey midir? Siz ne düşünüyorsunuz?

Sınav4# Sınav

Kurumsal bir pozisyon için son aşamaya kalan 8 aday bu aşama için bir sınava giriyorlar. Sınav için adaylar camsız bir odaya alınıyorlar. Kendilerine yanıtlamaları gereken bir sınav sorusu olduğu söyleniyor ve bu sınav esnasında uymaları gereken bazı kurallar veriliyor. Kabul ediyorum sonu abartılı ama filmin ilginç bir akışı var ve diyaloglar izlemeye değer.

Bana bu film izlediğimde Semaver Kumpanya‘nın Metod isimli tiyatro oyununu hatırlattı. Hem filmi hem de oyunu izlemenizi öneririm.

5# Genç ÇıraklarGenç Çıraklar

İki arkadaşın Google’da stajyer olarak çalışmak için başladıkları bir macerayı anlatan film oldukça eğlenceli. Hem Google’ın çalışma ortamı hakkında bilgi sahibi olmak hem de işe alım sürecine farklı bir gözle bakmak isterseniz IMDB notuna takılmadan bu filmi izlemenizi öneririm.

8. Gün6# Artemiz Güler‘in önerisi: 8. Gün

Artemiz Güler yazıma cevaben attığı tweet’te “Hem satış hem de pazarlama için 8. Gün” demiş. Henüz izleme şansım olmadı ama ilk fırsatta izlenecekler listeme ekledim.

7# Berkin Selen Düzgel‘in önerisi: Ölü Ozanlar DerneğiÖlü Ozanlar Derneği

Bu efsane film için Berkin’in yorumu “liderlik, örgüt kültürü, eğitim ve gelişim konularında verdiği mesajlar sebebiyle listeye eklenebilir” oldu. Kesinlikle katılıyorum.

Aklı Havada8# Kaan Kumkale‘nin önerisi: Aklı Havada

İşten ayrılma süreçlerini yöneten bir danışmanın hikayesini anlatan “Aklı Havada” filmini Kaan Bey önerdi. İnsan ilişkileri, iletişim ve işten ayrılma süreçlerinin nasıl yönetilmesi ve yönetilmemesi gerektiği üzerine yapılmış bu filmi izlemenizi ben de öneriyorum.

TAYBO.NET