Müge Arslan'ın İnsan Kaynakları Günlüğü Menü

Kalıcı Başlantı:

İnsan Kaynakları İçin 5 Dizi Önerisi

İnsan Kaynakları DizileriBlogumda daha önce filmleri İnsan Kaynakları gözüyle değerlendirmiş ve bu alanda çalışanların izlemesinin yararlı olacağı 5 film önerimi paylaşmıştım.

Bu defa İK alanında çalışanlar için dizi önerilerimi paylaşmak istiyorum. Sizin önerilerinizi de bekliyorum.

suits1# Suits

Bizim işimizde en önemli konu insanlarla iletişim ve bu iletişimde karşımızdaki etkileyebilmek, hayır derken bile olumlu iletişimi sürdürebilmek. Suits bir hukuk bürosunda geçiyor ve hem büroda çalışan avukatların kendi aralarındaki hem de müvekkilleriyle olan iletişimlerine odaklanıyor. Müzakere becerileri konusunda ders niteliğinde sahneler içeren dizide farklı karakterler, farklı tarzlar var ama hepsinin iyi olduğu ortak konu şu: Etkileme ve İkna Gücü.

houseofcards2# House of Cards

Duygusal Zeka konusunda çok önemli çalışmaları olan psikolog ve yazar Daniel Goleman’a göre duygusal yeterliliğin 5 ana boyutu vardır. Bu boyutlardan biri empatidir. Goleman bir yöneticinin empati boyutunda başarılı olabilmesi için mutlaka politik bilince sahip olması gerektiğini söyler.

Empati becerisinin bir İK uzmanının olmazsa olmazları arasında yer aldığını düşünerek politik bilinç konusunda katkı sağlayabilecek bu diziyi öneririm.

3# The Office

Ofis ortamını ti’ye alan dizide iş hayatındaki tutumlar, ekip içi iletişim, kötü yöneticilik ve iyi yöneticilik üzerine anektodlar yer alıyor. Önemli anektodlardan ve sahnelerden sonra ofiste çalışanların o olay hakkındaki görüşlerine, yapılan birebir görüşmelerle, ayrıca yer veriliyor. Kara mizah tarzında enteresan bir dizi.

4# House M.D

Bir taraftan çalışanların sınırlarını zorlayarak onları geliştiren bir yöneticilik, bir taraftan nasıl geri bildirim verilmeyeceğini ve iletişim kurulmayacağını örnekleyen bir yöneticilik…

Bir tarafta ekipler nasıl etkili çalışır üzerine, bir tarafta ise rekabetin ekip üzerindeki yıkıcı etkileri üzerine anektodlar… İzlemenizi öneririm.

5# The Newsroom

İki farklı haber ekibinin birlikte çalışmak zorunda kalmasının getirdiği zorluklar üzerinden ilerleyen dizide farklı karakterlerin ekibin üretkenliğini nasıl arttırdığı üzerinde duruluyor.

Dizide yakın tarihteki önemli olaylar bir haber merkezinin gözünden anlatılıyor.

  • Emel Güzeloğlu

    Müge Hanım lie to me dizisini de ekleyebiliriz diye düşünüyorum beden diline ilişkin bir dizi

  • Yorum yapmak istediğiniz için teşekkürler, lütfen duyarlı olalım. HTML olarak strong, code and a href kullanılabilir.

    Yorumlar onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

TAYBO.NET