Müge Arslan'ın İnsan Kaynakları Günlüğü Menü

Kalıcı Başlantı:

Yabancı Dil Öğrenmek İçin En İyi Youtube Kanalları

Image result for foreign language helloYabancı dil öğrenmenin zor olduğunu düşünürdüm çünkü zamanında İngilizce’yi öğrenmek ve geliştirmek için çok çalışmıştım. O nedenle yeni bir yabancı dil öğrenmek için de benzer bir efor harcamam gerektiğine inanıyordum. Bu konudaki bakış açım bir arkadaş sohbetinde değişti. Arkadaşım 7 farklı yabancı dil konuşabilen bir tanıdığından bahsetti. Bu arkadaşı, bir dilin temel bilgilerini ve sık kullanılan ifadeleri öğrenerek günlük konuşmaları yapmanın mümkün olduğundan ve bir kaç ay kadar kısa bir sürede yeni bir dil öğrenmenin mümkün olduğundan bahsediyordu. Üzerinde biraz düşününce kendisine hak verdim.

Dil öğrenmeyi gözümüzde çok büyütüyoruz. Edebi bir eseri okumayı değil de o yabancı dili günlük konuşmalarda kullanmayı, yazanların neyle ilgili olduğunu genel olarak anlamayı hedefliyorsak; sistemli bir çalışma ile 2-3 ay içinde bu hedefimize ulaşmamız mümkün. Bunun canlı örneklerinden biri Steve Kaufmann. Namı diğer lingosteve çok sayıda dilde konuşabiliyor ve yabancı dil öğrenme konusundaki ipuçlarını youtube kanalı aracılığı ile paylaşıyor.

Youtube, günümüzde yabancı dil öğrenme konusundaki en iyi ücretsiz kaynak. Ana dilini öğretmek isteyen gönüllüler veya yabancı dil eğitmenleri tarafından hazırlanan yüzlerce video istediğimiz yabancı dili öğrenme imkanını sunuyor. Bazı kanallar çok klasik ve monoton aktarımlar yaparken, bazıları farklı ve eğlenceli olmaları yönünden öne çıkıyor. Tarzlarıyla öne çıkan iki kanalı hem video ile eğitim anlamında iyi örnekler hem de yabancı dil öğrenmek isteyenler için iyi seçenekler olmaları nedeniyle paylaşmak istiyorum.

Learn German With Ania

Almanca öğretmenliği yapan Ania’nın kanalını açarken kullandığı motto şu: Sizin Almanca öğretmeniniz değil, Almanca arkadaşınız olmak istiyorum.

Bu yaklaşımı Ania’nın videolarında ve blogundaki yazılarında görülüyor. Almanca’yı ders gibi değil; role play’ler, şarkılar ve karikatürlerle öğretiyor. Videolarında genelde kendisi anlatım yapıyor ve insanı hiç sıkmıyor.

Learn Dutch With Bart de Pau

Bart de Pau da bir öğretmen. Youtube kanalındaki akış çok başarılı ve videolar profesyonelce tasarlanmış. Videolarda kendisi anlatım yapmıyor, konuyla ilgili görselleri kullanarak üzerine anlatım yapıyor.

 

Not: Bu yazı ilginizi çektiyse Kolektif İşbirliğinin Müthiş Ürünü Duolingo yazısını da okumak isteyebilirsiniz.

TAYBO.NET