Müge Arslan'ın İnsan Kaynakları Günlüğü Menü

Kalıcı Başlantı:

İnsan Kaynakları Günlüğü’nde 5’te 5

20162016 yılına bir grup blog yazarı olarak hazırladığımız Dijital İK kitabı ile başlamıştık. Kitabımız duyuru aşamasında umduğum kadar yaygınlaşmasa da bu konuda içeriğe ulaşmak isteyenlerin yararlanabileceği Türkçe bir kaynağı alanımıza kazandırdığımız için mutluyum. Yılın geri kalanında kendi hazırladığım yazılara ek olarak bir söyleşiye bir de Onur Özcan’ın programlama öğrenmeyle ilgili yazısına yer verdim.

Söyleşi yapma işini giderek daha çok seviyorum o nedenle 2017’de daha fazla söyleşiye yer vermeyi planlıyorum. 2016’ya dönüp baktığımda ise 5’lerin yılı olmuş 🙂 İnsan Kaynakları Günlüğü’nde  en fazla görüntülenen 5 yazı şunlar olmuş…

İnsan Kaynakları Dizileri1# İnsan Kaynakları İçin 5 Dizi Önerisi

Dizi izlemeyi ve önermeyi çok severim. Bu yazımda İnsan Kaynakları alanında çalışanların beğeneceğini ve yararlanabileceğini düşündüğüm dizi önerilerimi paylaşıyorum.

movies2# İnsan Kaynakları İçin 5 Film Önerisi

Sınıf içi eğitimlerde filmlerden sıklıkla yararlanılır. Hem anlatılan konuyu örneklendirmek hem de eğitimi renklendirmek için en etkili araçlardan biridir. Filmleri İnsan Kaynakları gözüyle değerlendirmek ve İK alanında çalışan uzmanlara önerebileceğim filmleri belirlemek istedim ve bu yazıyı ilk hazırladığımda 5 filme yer verdim. Sonrasında sizden gelen önerileri ekleyerek listeyi zenginleştirdim.

3# Google İnsan Kaynakları Bölümünün En İyi 5 Uygulaması

Bu yazım blog yayına başladığından bu yana her yılın sonundaki ilk 5 listesinde yer alıyor. Google’ın uygulamalarını merak edenlere, Google’ın eski İnsan Kaynaları Direktörü Laszlo Bock’un yazdığı Google Work Rules kitabını mutlaka öneriyorum.

5 İK Trendi4# İnsan Kaynaklarının Geleceğinde Öne Çıkan 5 Trend

Fortune Dergisi her sene “Dünyanın En Beğenilen Şirketleri (World’s Most Admired Companies – WMAC)” başlıklı bir anket yapar. Listedeki şirketlerin isimleri ve sıralamaları değişse de geçen yıllar içinde istikrarlı bir şekilde listede kalan ve yerini koruyan şirketler var. Bu yazıda geride bıraktığımız 15 yıl süresince WMAC anketinde yer alan şirketlerin ortak yönleri yer alıyor.

ted_logo5# Eğitimciler İçin En İyi 5 TED Videosu

Blogumda yayınladığım ilk yazı. Videolar hala güncelliğini koruyor. Yazıyı bugün hazırlasam Ken Robinson – Eğitimin Ölüm Vadisinden Kaçmak ve Teshia Marshik – Öğrenme Stilleri Üzerine videolarını da eklerdim. Siz de yorum alanına video önerilerinizi eklemek isterseniz çok sevinirim.

Müge Arslan

Not: Bu yazı ilginizi çektiyse 2014’te Blogumda En Çok Okunan 5 Yazı‘yı da okumak isteyebilirsiniz.

  • Ali Cevat Ünsal

    Bu tip yazılar bloglar için tazeleme görevi görüyor. Tekrar hatırlamış olduk. 2016 yılında da blogunda güzel yazılar okumuşuz. Klavyene sağlık =)

  • E..

    Edebiyat öğretmeninin vermiş olduğu ödev sayesinde bu üstünde durulmuş ve emek verilmiş yazilariniz benim için eksiksiz ..

  • Yorum yapmak istediğiniz için teşekkürler, lütfen duyarlı olalım. HTML olarak strong, code and a href kullanılabilir.

    Yorumlar onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

TAYBO.NET