Hayat, Engin Geçtan
Engin Geçtan, 2002 yılında yazdığı kitabında uzun yıllar boyunca kazandığı deneyimleri ve bu deneyimleri paralelinde okuduğu kitaplardan derlediği bilgileri paylaşıyor. Kitabın arka kapak yazısına “Büyük kent insanının sık kullandığı uyuşturuculardan biri de hız. Aynı şey telaşsız da aynı sürede yapılabilir, üstelik yapılacak şeye ayrılan zaman ve enerjinin bir bölümü seferberlik sırasında tüketilmeden” diye başlayan Geçtan, kitabında şu soruların yanıtlarını arıyor:
İnsan neden anlaşılmak yerine beğenilmek ister?
Başarı ve başarısız kelimelerini sıklıkla kullanıyoruz: Peki başarılı bir hayatın tanımı nedir?
Bilgi sahibi olmak ve hikmet sahibi olmak aynı şey mi?
Geçmişteki televizyon programlarıyla günümüzdeki programların temel farkı ne?
Kendimizi ve başkalarını yargılamaktan vazgeçebilir miyiz?
Yoğun bir bilgi birikimini ve hayat deneyimini, bu kadar güzel özetleyen kitap sayısı zannederim çok azdır. İnsan Kaynakları Yönetimi alanında çalışan tüm uzmanlara öneririm.
Kitap kapağından son söz: Trafik ışığı kırmızıya dönüşmeden önce yetişebilmek için seferberlik durumuna geçtiğimizde ya da asansörün gelmesini bekleyemeden merdivene yöneldiğinizde kazandığınız saniyelerin neden sizden daha önemli olduğu sorusunu hiç kendinize sordunuz mu?
Müge Arslan
Not: Bu yazı ilginizi çektiyse Felsefenin Tesellisi ve Marie Curie-Bilgin mi, Bilimin Meryem Anası mı? yazılarını da okumak isteyebilirsiniz.