Müge Arslan'ın İnsan Kaynakları Günlüğü Menü

Kalıcı Başlantı:

1.TEGEP Öğrenme ve Gelişim Ödülleri

TEGEP ÖdülleriTürkiye’de de eğitim ve gelişim alanında değer yaratan pek çok proje üretiliyor ve kurumların geleceğini şekillendiren insan kaynağının gelişimine önemli katkılar sunuluyor. Üretilen değerlerin paylaşımı ise birbirimizden öğrenmemizi ve bu alanın gelişmesini destekliyor. TEGEP, bu paylaşım ortamlarını sağlamak adına pek çok etkinlik gerçekleştiriyor ve yeni etkinlikleri de hayata geçirmeyi hedefliyor.

Öğrenme ve Gelişim alanında bir ödül sürecini tasarlamak ve bu alanda yaratılan değerleri paylaşmak ve desteklemek de TEGEP’in önemli hedeflerinden biriydi ve bu yıl TEGEP Öğrenme ve Gelişim Ödülleri ile bunu yerine getirebilmenin gururunu ve mutluluğunu yaşadık. Faruk Ilgaz Divan Tesisleri’nde gerçekleşen Ödül Zirvesi ve Gala Gecesi’nde ödüller sahiplerini buldu.

TEGEP Ödül Sahipleri

28 Mayıs’ta gerçekleşen ödül organizasyonunun gündüz bölümünde finalist kurumların uygulamalarını anlattıkları Zirve oturumları vardı. Tüm finalist kurumların sunumları yoğun bir ilgi ile karşılandı ve önemli paylaşımlarda bulunuldu. Sunumların sonrasında müthiş bir enerji ile Gala Programı’nın açılışı yapıldı. Bu heyecanı yaşamaya gerçekten ihtiyacımız olduğunu ve bu önemli sorumluluğu üstlenmekle ne kadar doğru bir karar verildiğini düşünmeden edemedik.

TEGEP Başkanı Saynur Önen,  gecenin açılışında yaptığı konuşmasında, Öğrenme ve Gelişim Ödülleri sürecinin TEGEP’in eğitim ve gelişim alanında üstlendiği misyonun önemli bir parçası olduğunu vurguladı. Önen; “birçok yeni uygulama geliştiren, kurumlarında değer yaratan, insan kaynağının sürekli gelişimini destekleyerek kurum stratejilerine ve iş sonuçlarına önemli katkıları olan eğitim bölümlerinin  yarattığı değer, bundan sonra her yıl gerçekleştirilecek TEGEP Öğrenme ve Gelişim Ödülleri ile bir kez daha ortaya konacak ve paylaşılacak” diyerek TEGEP Ödülleri’nin gelenekselleşmesi dileğini paylaştı.

1.TEGEP Öğrenme ve Gelişim Ödülleri yarışma sürecine 23 kurum, eğitim ve gelişim bölümlerinin yürüttüğü 33 farklı proje ile katılım gösterdi. Ocak 2015 itibariyle başvuruların alınmaya başlandığı süreçte, öğrenme gelişim alanında deneyim kazanmış olan profesyoneller, danışmanlar ve akademisyenlerden oluşan 20  kişilik jüri üyesi değerlendirme sürecini gerçekleştirdi. TEGEP’in değerleri doğrultusunda; şeffaf, bağımsız tarafsız ve bilimsel değerlendirme kriterlerini içeren temel prensipler çerçevesinde kurgulandığı üç aşamalı değerlendirme sürecinin ardından ödül sahibi projeler belirlendi.

Eğitim ve Gelişim alanında 6 faklı kategoride gerçekleşen ödül sürecinde, 6 En İyi Uygulama ve 11 jüri Özel Ödülü verildi.

Başta, TEGEP Öğrenme ve Gelişim Ödülleri sürecini gerçekleştirme kararını alarak bu önemli sorumluluğu üstlenen TEGEP Yönetim Kurulu Üyeleri olmak üzere, başvuruda bulunan tüm kurumlara, değerli vakitlerini ayıran değerli jüri üyelerine ve TEGEP Ödül Komitesi üyelerine bir kez daha teşekkür ederim.

Umuyorum önümüzdeki yıllarda daha fazla profesyonel ve kurum ortaya koydukları değerli çalışmalar ile bu süreçte yer alır. Liderlik Gelişimi Programı, Sonuçlara Etki Yaratan Öğrenme ve Gelişim Programı, Satış Gelişimi Programı, Eğitim Teknolojileri Uygulaması, Sosyal Sorumluluk Projesi, Koçluk ve Mentorluk Modeli Uygulaması olmak üzere 6 kategoride verilen ödüllerin sahibi kurum ve projelerin listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Gerçek Önal Çavuşoğlu

  • Yorum yapmak istediğiniz için teşekkürler, lütfen duyarlı olalım. HTML olarak strong, code and a href kullanılabilir.

    Yorumlar onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

TAYBO.NET